Startsidan  Nyheter  Föreningen  Stadgar  Styrelsen  Medlemskap  Kalendarium

Föreningen grundad 1983.

På Internet sedan 1997

gk-logonline.jpg
Genklang ges ut av / is published by © Ovansiljans Släktforskare.

Genklang
Moraskivan
Forskarhjälp
Forskarsalen
Register
Nybörjare
Våra socknar
Efterlysningar
Till salu
Förteckning
Sveriges kungar
Utbytestidningar

English page

Föreningen grundad 1983 och ansluten till Sveriges släktforskarförbund sedan starten 1986. Verksamhetsområdet är som namnet avslöjar, socknarna ovan Siljan. Mora kommun, Orsa kommun, och Älvdalen socken i första hand, men även i en vidare utsträckning, hela norra Dalarna. Föreningen har idag över 200 medlemmar.

Föreningen har till uppgift att tillvarata gemensamma och allmänna släktforskningsintressen, samt uppmuntra det lokala intresset för genealogi och släkthistoria.

I föreningens arkiv ingår: Dalarnas län på mikrofilmade kyrkoarkivalier fram t o m 1930, samt en hel del från angränsande län. En stor samling böcker, bl a register över födda, döda och vigda ingår också och står till förfogande för allmänheten på Mora kulturhus.

Fyra datorer i våran forskarsal, med bl.a abonnemang hos Arkiv Digital och Svar. Många program på CD finner man också på datorena

Vi ger ut medlemstidningen Genklang till alla våra medlemmar samt till ett stort antal andra föreningar som vi byter tidskrifter med. Tidningen innehåller artiklar med anknytning till Dalarna, samt släktforskning i allmänhet. Genline on line, föreningens hemsida på internet sedan 1997.

Vi har dataregistrerat, döda mellan 1685-1930, vigslar mellan 1662-1930 och bouppteckningar i Mora. Som vi nu har till försäljning, Moraskivan Nästa projekt blir att registrera alla födda i kommunen från 1660-talet till 1930.

Kurser annordnas för nybörjare som vill börja släktforska.

Har du fått problem med forskningen på Ovansiljan? På sidan om forskarhjälp, kan du på vår karta leta dig fram till en person, som kan hjälpa dig vidare i din forskning.

Eller titta på vår förteckning över släktforskare i föreningen. Så kan du läsa lite mer om enskilda forskare, om vad just dom forskar på.

© Ovansiljans Släktforskare.

Redaktör / Editor: Lars Stjernlöf, Mora.
Föreningen är anslutet till Sveriges Släktforskarförbund sedan 1986